מדריך פרחי הבר בישראל - כרך א'

Date:
January, 1986
Abstract:
מדריך פרחיח הבר בישראל. הצמחייה הים - תיכונית. זהו מדריך שימושי למטיילים, המאפשר את זיהויים של צמחי הבר הנפוצים בישראל בדרך פשוטה וחזותית, בלי לטרוח בדקדודי הגדרתם לפי השיטה המדעית. המתפח הראשי לזיהוי הצמחים בספר הוא צבע הפרח. כל הצמחים הנפוצים חולקו לתשע קבוצות צבע ראשיות (אדומים, כחולים, צהובים וכו'), ובתוך קבוצות אלה סודרו הצמחים לפי תקופת הפריחה, החל בפרחי הסתיו וכלה בפרחי הקיץ המאוחר. במדריך מובאים צילומיהם ותיאורם של 276 הצמחים הנפוצים והבולטים ביותר באזור הים - תיכוני של ישראל, ובצידם מפת התפוצה, צורת הפרח וצורת החיים. השילוב של מגדיר צילומי, מודולים חזותיים ופורמט קל ונייד הופך את המדריך לשימושי ונוח ביותר. ד"ר אבי שמידע - מרצה בכיר באוניברסיטה העברית בירושלים ומנהל פרויקט רותם - מרכז מידע לצמחי ישראל. ד"ר דוד דרום - ביולוג ימי, צלם טבע, מנהל המעבדה לצילום ולשרטוט מדעי באוניברסיטה העברית.